Novinky

NADACE AGEL uspořádala zábavné odpoledne pro děti z Azylového domu Gloria

V rámci červnových oslav Dne dětí uspořádala NADACE AGEL v areálu Azylového domu Gloria v Praze již tradiční zahradní slavnost. Na šestém ročníku akce, kterou nadace pro místní děti a maminky připravuje, opět nechyběl zábavný program, dobroty i dárky pro nejmenší.

Hitem letošního ročníku bylo mezi dětmi malování na obličej nebo umělecké vystoupení spolku Loutky v nemocnici. „V rámci sítě zdravotnických zařízení Skupiny AGEL spolupracujeme s tímto divadelním spolkem již dva měsíce. Jejich vystoupení, která navazují na pouliční umění, jsou skvělá. Přišlo mi na mysl, že by mohli zaujmout i zde," vysvětluje volbu programu Bc. Veronika Dostálová, členka správní rady NADACE AGEL.

Samozřejmostí oslav pak byly i dárky, které dostalo každé z dětí ubytovaných aktuálně v azylovém domě. Ani maminky ale nezůstaly svou aktivitou pozadu. Na zahradní slavnost vlastnoručně napekly štrůdly a buchty a připravily pro děti stanoviště se soutěžemi. Generálním partnerem akce byla v letošním roce společnost ČPZP.

„Všem, kteří se zapojili, upřímně děkuji. Pro obyvatele azylového domu totiž takovýto únik ze stereotypu znamená opravdu mnoho. I když to tak na první pohled nemusí vypadat, tyto maminky a děti si prošly a stále prochází extrémně složitým obdobím a každá chvilka spokojenosti a bezstarostnosti je pro ně velkou vzácností," dodává Veronika Dostálová.

NADACE AGEL podporuje Azylový dům pro ženy a matky s dětmi Gloria již od roku 2016 a od té doby středisku poskytla 2,4 milionu korun. Pomohla tak jakožto patron azylového domu v nejtěžších chvílích desítkám maminek s dětmi nejen k zajištění bydlení a stravy, ale i léků, volnočasových aktivit či školních pomůcek.

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz