Novinky

NADACE AGEL pomohla uspořádat zábavné odpoledne pro děti z Dětského domova Vrbno pod Pradědem

V rámci červnových oslav Dne dětí uspořádala NADACE AGEL v areálu Dětského domova Vrbno pod Pradědem akci plnou hravých aktivit a zábavy. Na akci, kterou nadace pro místní děti připravila, nechyběl zábavný program pro malé i větší děti, dobroty i dárky.

Nejoblíbenějšími aktivitami letošního ročníku bylo mezi menšími dětmi malování na obličej, mezi většími pak dovednostní soutěže. „V rámci programu jsme chtěli oslovit jak ty nemenší, tak i starší děti, u kterých jsme se snažili vzbudit soutěžního ducha. Nejdůležitější ale bylo, aby byla legrace a všechny děti si svůj den užily, což se myslím krásně povedlo," hodnotí akci Bc. Veronika Dostálová, výkonná ředitelka NADACE AGEL s tím, že o samotné přípravy a skladbu programu se postarali zaměstnanci dětského domova pod vedením Ivety Spáčilové a Antonie Zyka.

Samozřejmostí oslav pak byly i dárky, které dostalo každé z dětí ubytovaných aktuálně v Dětském domě Vrbno pod Pradědem. Generálním partnerem akce byla v letošním roce společnost ČPZP.

„Všem, kteří se zapojili, upřímně děkuji. Pro děti z dětských domovů obecně totiž takovýto únik ze stereotypu znamená opravdu mnoho. I když to tak na první pohled nemusí vypadat, tyto děti si prošly a stále prochází extrémně složitým obdobím a každá chvilka spokojenosti a bezstarostnosti je pro ně velkou vzácností," dodává Veronika Dostálová.

NADACE AGEL podporuje Dětský domov Vrbno pod Pradědem již od roku 2019 a od té doby středisku poskytla finanční a věcnou podporu ve výši 475 000 korun. Pomohla tak jakožto dlouhodobý partner dětského domova v nejtěžších chvílích desítkám dětí nejen k zajištění příjemného místa pro život, ale i volnočasových aktivit či školních pomůcek a v době covidové též darem ochranných pomůcek.

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz